Vælg en side

I en verden af teknologi hvor vi snart mødes mere på nettet end i virkeligheden, står vi også med nogle nye udfordringer, når det kommer til sikkerheden.

Når man gemmer alle dokumenter og informationer om stort set alle aspekter af ens liv på en computer, så er der også en risiko for, at nogen kan skaffe adgang til disse informationer og misbruge dem.

Hackere arbejder meget ligesom indbrudstyve, der bryder ind på privat grund. Den store forskel er bare, at de desværre kan være svære at spore.

Sikkerhed på computeren

Ligesom du måske ville vælge at købe en indbrudsalarm til dit hus, kan du også sikre din computer mod indbrud.

Cyber security er bestemt ikke noget, du må forsømme, for ofte vil et hackerangreb gå ud over de mest personlige informationer, der findes om dig.

Mange computere vil nemlig gemme på informationer om blandt andet:

  • Dine bankoplysninger
  • Dit personnummer
  • Skatteoplysninger m.m.

Derfor er det vigtigt at købe dig en software, der både kan slå alarm, når der har været forsøg på at hacke dig, og som kan værne dig mod selvsamme angreb på samme tid.

Tre råd til IT-sikkerhed

Udover at anskaffe dig en software, der kan beskytte dig, så er der også nogle ting, du selv kan gøre for at få en større sikkerhed på din computer.

Nogle af de bedste råd lyder:

  1. Hold dit IT-system opdateret

Et nyt og opdateret IT-system stiller dig nemlig langt mere sikkert end et forældet system.

  1. Pas på med, hvad du downloader

Ofte risikerer du også et brud på sikkerheden ved at downloade ting fra utroværdige hjemmeside, så hold dig så vidt muligt til kun at downloade det mest nødvendige.

  1. Vælg gode passwords

At vælge et godt password er lidt af en kunst, men det er bestemt også vigtigt. Pas i øvrigt på med at bruge det samme password for ofte.