Vælg en side

Kan man bruge PS3-spil til PS4? I starten var den officielle udmelding, at du ikke kunne bruge PS3 spil til PS4. Og sådan var det i flere år efter lanceringen af PS4. Men så pludselig en dag blev det muligt at streame de gamle PS3-klassiskere på PS4. Læs med her, og find ud af, hvordan du kan genspille din barndoms klassikere som Super Mario og Need for Speed.

Er du født omkring årtusindeskiftet, er der en stor chance (eller måske risiko) for, at en række legendariske PS3-spil har været en fast del af din barndom. Spil som Super Mario, Mortal Kombat, Need for Speed eller Blood Bourne har sikkert været det bedste du kunne fordrive din tid med i en kortere eller længere periode.

MEN! Det var alle sammen spil, der ikke kom en ny version af, da Sony lancerede efterfølgeren for PlayStation 3 med det meget logiske navn PlayStation 4. (Og som sørme får en efterfølger ved navn PlayStation 5 engang i slutningen af 2020).

Så da PlayStation 4 kom på gaden, var der mange, som beholdt deres gamle PlayStation 3, for stadig at kunne spille deres barndoms klassikere. Eller som simpelthen ikke ville opdatere.

Sådan kan man bruge gamle PS3-spil til PS4

De mange fans af de gamle PS3-spil var dog ikke sådan at lukke munden på. Så efter en del års højlydte protester over, ikke at kunne spille deres gamle klassikere, fandt Sony en løsning på problemet.

Det blev til tjenesten PlayStadion NOW, som gør det muligt at streame spil, frem for at købe dem fysisk. Og sørme om det ikke er muligt her at streame de gamle hæderkronede PS3-spil, så de kan bruges på din PS4.

Du kan tilmed gemme spillet i skyen, så du ikke behøver at starte forfra hver gang. Ganske, som hvis du havde spillet kørende fysisk på din PlayStation.

Samtidig kan du naturligvis også streame alle de nye spil. Så på den måde har du altid et nyt spil lige ved hånden.

Sådan opsætter du PlayStation Now!

For at du kan bruge et gammelt PS3 spil på din PS4, skal du først sikre dig, at din PlayStation 4 har forbindelse til internettet. Det skal være en bredbåndsforbindelse med en up- og download-hastighed på minimum 5 Mbps.

Sørg også for, at du har en trådløs DualShock 3 eller 4 kontroller. De er kompatible med de PS3-spil, du kan spille via PlayStation Now.

Dernæst skal du oprette en konto på PlayStation Now. Det er helt gratis. Har du allerede en Sony Entertainment Network-konto, kan du også bare logge ind med den.

Download derefter app’en ”PS Now Subscription”, og naviger hen til Content Launcher for at starte den. Så er du i gang.

God fornøjelse!

Læs også guiden til at udskrive fra iPad til trådløs printer her.