Vælg en side

Det er 23 siden år siden, at klassikeren Final Fantasy første gang så sit lys i 1997 og nu i 2020 er de udkommet med deres Final Fantasy VII Remake. Final Fantasy er udnævnt til at være et af de bedste spil nogensinde, så det skal Final Fantasy VII Remake selvfølgelig også kunne leve op til det. Derfor har vi også høje krav, men formår skaberne bag Final Fantasy at løfte opgaven? Det vil vi gennemgå i denne Final Fantasy vii remake anmeldese.

final fantasy vii remake anmeldelse

Et modigt træk

Inden vi starter på selve anmeldelsen skal det pointeres, at det ikke er et ”Remake”, men nærmere Final Fantasy VII ”Reimagined” – altså en nyfortolkning af historien, elementerne, karakterne, og spilets gameplay, der til tider afviger betydeligt fra originalen.

Ligeledes er Final Fantasy VII Remake ikke den komplette ”Final” Fantasy VII, da det er et kapital i en større saga, der bliver udgivet over tid.

Det lyder måske lidt modigt – især, hvis du er blandt en af de 11 millioner, der har spillet Final Fantasy på Playstation 1 Classic tilbage i tiden. Men omvendt skal spillet have stor ros og vil glæde dem af jer, der har ventet i næsten 15 år på at spille Final Fantasy, da spillet virkelig lever op til forventninger, da en stor del af magien fra originalen er bibeholdt, og da de har formået at modernisere det på en måde, der både er underholdende og troværdigt.

Udgivelsen af flere

Vi ved endnu ikke, hvor mange dele sagaen kommer til at bestå af, men filmdirektør Tetsuya Nomura har udtalt, at de allerede på at lave en Part 2.

Uanset hvad, så er det første kapital i sagaen Final Fantasy VII Remake stadig et fuld-længde spil. Jeg spillede hele spillet (jeg slap nok lidt om hjørner med nogle af de større missioner), men jeg færdiggjorde spillet på under 50 timer.

Anmeldelsen af Final Fantasy VII Remake

Den første udgivelse tager udgangspunkt i den oprindelige del af det oprindelige eventyr, der foregår i byen Midgar. Man har i Final Fantasy VII Remake valgt at udvide og detaljere det hele lidt mere på dramatisk vis, hvilket jeg personligt ikke er så stor fan af. Men i det store hele så opvejer resten af spillet utrolig meget, da resten fungere fænomenalt.

Den klassiske historie om lejesoldaten Cloud Strife, der efter mødet med pigen Aerith tilslutter sig en gruppe af oprørere, der viser sig at være de eneste, der kan ændre den forstående dommedag, er nemlig blevet genskabt så pragtfuldt, at man hurtigt glemmer, at det reelt kun er første kapitel, man her får at opleve.

Aerith, Tina, Sephiroth, Cloud og alle de andre personligheder har også fået en opdatering med den nyeste teknologi.

Det er alt sammen lykkedes så godt at her er tale om et Remake, der ikke kun er lavet for fans af originalen, men faktisk også fungerer glimrende som en oplevelse for nyere eventyrere.

Konklusion: Meget værd at spille

Langt bedre er det nye kampsystem også, hvor timing og snilde bliver kombineret til perfektion. Final Fantasy VII Remake er kræs for kendere, og et godt sted at starte for spillere, der ønsker at finde ud af, hvorfor spillet er blevet så populært.

Det eneste kritik vi har til Final Fantasy VII Remake

Der skal også være lidt kritik, og der er også steder, hvor udviklerne har trådt ved siden af. For eksempelvis er fremstillingen er Barret rædselfuld, da hans dialog og stemmeskuespil ofte virker som noget, der er taget fra en dårlig aktionfilm fra 90’erne. Det gør faktisk, at man mister en del af oplevelsen grundet den dårlig dialog og dårligt skuespil med voldsomme overreaktioner og volapyk-forklaringer.

Anmeldelsen er lavet i samarbejde med EventButler.dk
final fantasy vii remake

Læs også vores anmeldelse af Warcraft Reforged her