Vælg en side

For at finde den seneste lancering i Warcraft RTS serien skal vi helt tilbage til Warcraft: The Frozen Throne i 2003, men nu er der endeligt nyt på vej i form af Warcraft Reforged. Der er delte meninger blandt fans omkring denne genvej, som producenten Blizzard har taget. Fordi Warcraft Reforged er IKKE et nyt spil, men en modernisering af Frozen Thone.

Grafikken er blevet 100% moderniseret, der er lavet hundredevis af balanceringer af spillets mange komponenter i form af bygninger, figurer, og helte, som prikken over iét kan både Reforged spillerne og dem med det klassiske Frozen Throne spille sammen, dvs. er du som mig konservativ Warcraft 3 fan, der højst sandsynligvis vil beholde den gamle grafik, så kan du stadig drage nytte af alle de nye spillere, som Reforged vil bringe til spillet. Det betyder ikke, at jeg ikke vil teste og spille selve reforged versionen, men jeg bryder mig generelt ikke om moderne spil‐grafik på nær racerspil og lignende.

Spillet var annonceret til at blive lanceret til julesalget 2019, men er blevet udskudt flere gange, men nu ser det ud til at lykkes for Blizzard at have en nogenlunde version klar. Derfor kan du fra d. 28 janurar 2020 spille det nye Warcraft reforged.

Du kan allerede forudbestille spillet her.

Lidt historie om Warcraft

Når man snakker om Warcraft, så tror de fleste almindelige mennesker og gamere født omkring årtusindeskiftet, at man taler om World of Warcraft, men hvor WOW er et MMORPG spil fra 2004, så er det oprindelige Warcraft: Orcs & Humans, et RTS spil fra 1994.

Warcraft: Orcs & Humans, 1994.
Spillet blev godt modtaget og vandt flere priser. Det solgte mere end 300 000 eksemplarer i 1994. Spillet havde dengang kun to racer, orker, og mennesker. Ligesom de kommende versioner kom det med en kampagne, bygget op omkring en spændende historie, som filmen Warcraft fra 2016 var løst baseret på, der er også solo spil mod computeren, eller flere spillere med eller mod hinanden eller computeren over LAN eller internettet.

Warcraft II: Tides of Darkness, 1996.
Denne version fik endnu større succes og solgte mere end 3 millioner eksemplarer. Spillet var blevet udvidet med marine enheder og bedre grafik, og jeg husker mange gode søslag. Hvorimod at jeg ikke syntes, at Warcraft I kunne hamle op med Dune, så fangede Warcraft II min interesse fint, men blot indtil spillet Total Annihilation kom i 1997.

Warcraft III: Reign of Chaos, 2002.
Datidens hurtigst sælgende spil nogensinde med 4.4 millioner enheder solgt i 2002. Det blev hurtigt fulgt op af Warcraft: The Frozen Throne udvidelsen i 2003. I warcraft 3 blev heltene introduceret, hvilket gjorde spillet, endnu mere spændende, marine enhederne blev taget ud, men der kom derimod mange flere flyvende karakterer. De to nye racer, elverne, og de udødelige gjorde, deres store indtog. Dette blev mit favorit‐spil gennem mange år.

Warcraf IIII: ?
Warcraft 4 udeblev fansne bedte i mange år blizzard om en ny version, men eftersom World of Warcraft tog verden med storm i efteråret 2004, og med dets månedlige betalingsystem, gjorde det til en kæmpe økonomisk succes for Blizzard, fokuserede de mere på WOW, og lidt på Diablo og Starcraft m.m.

Tiden gik, og endeligt ved BLizzcon 2018 annoncerede Blizzard Warcraft Reforged som nævnt tidligere blev meddelelsen modtaget med delte meninger. Blizzard havde tidligere lavet samme trick med en moderniseret Starcraft II version, og de fleste så helst, at de lavede en helt ny Warcraft IIII version baseret på en bedre grafik motor.

Men nu er det her: Warcraft: Reforged, skal du også prøve?