Vælg en side

Er du på jagt efter en ny stol til kontoret? Men er du i tvivl om, hvordan du vælger den rigtige? Så forstår vi det godt. Markedet for kontorstole er stort. Men heldigvis er det nemmere at finde den rigtige, hvis du følger de 5 tips, vi giver dig her. Følg dem, så finder du let den perfekte kontorstol til dit behov!

Uanset om du gamer eller arbejder, er det vigtigt at sidde ordentligt. En god kontorstol er derfor alfa-omega, hvis du bruger lang tid foran computeren.

Er du på jagt efter det bedste siddemøbel til computerarbejde eller gaming? Så læs med her!

1. Vælg din budgetramme

Overvej først og fremmest, hvor mange penge du er villig til at bruge på dit nye møbel. Her er det vigtigt at tænke over, hvor lang tid du bruger i stolen. Det kan nemlig være værd at bruge lidt ekstra, hvis du skal sidde i den mange timer hver eneste dag.

Prislejet for kontorstole ligger ofte fra omkring 300 kr. op til 10.000 kr. Men hvis du gerne vil have en ordentlig en, bør du regne med mindst 2.000 kr.

2. Overvej, hvilken type du foretrækker

Skal den have ryglæn eller ej? Skal den have tykke puder eller være mere hård? Skal den have hjul eller ej?

Der er mange forskellige typer af kontorstole. Sørg derfor for at kigge markedet igennem for at finde den bedste type til dine behov. En stol med tykke puder er f.eks. mere behagelig end dem uden, men de yder sjældent lige så meget rygstøtte.

3. Med eller uden armlæn?

Du kan få kontorstole med og uden armlæn. Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved begge dele. Vælger du en med armlæn, får du et sted at hvile armene. Til gengæld har du mere frihed til at bevæge dig uden armlæn.

4. Skal den være ergonomisk?

Der er rigtig megen snak om ergonomiske kontorstole. De er designet til at bevæge sig og yde støtte, så du undgår smerter i f.eks. ryg og lænd. Men traditionel ergonomi er ikke helt nok.

Sidder du ved computeren i mange timer om dagen? Så kan du have gavn af en særlig ergonomisk variant, som understøtter såkaldt Active Sitting. Her kan sædet vippe til siderne, så du stadig holder dit bækken og din lænd i en ret vinkel med rygsøjlen, selv om du vipper lidt til en af siderne. Det gør de fleste.

5. Sørg for at prøve, inden du køber

Uanset hvor meget research du laver, kan du aldrig vide, om det er den rigtige kontorstol, før du prøver den. Specielt fordi du måske har overset et af dine behov, eller er til en anden type, end du troede. Derfor er det heller ikke nok bare at prøve den i en butik. Og det er ofte også billigere at handle på nettet.

Vælg derfor en forhandler, der tilbyder en prøveperiode. På den måde er du sikker på, at du kan få afprøvet kontorstolen i hverdagen. Og det er også et tegn på god service, hvis butikken tilbyder prøvetid.

Nu har du fået 5 gode tips til dit køb af kontorstol – og så skal du nok finde den helt rigtige!