Vælg en side

Reklamevideoer skal ikke bare være smarte at se på. De skal også have et budskab, der går rent ind, hvis du vil have kunderne til at reagere. For bliver det for svært at forstå, har reklamevideoen ingen effekt.

Du har sikkert set tonsvis af reklamevideoer i din tid. Og når du tænker tilbage på dem, kan det godt være du kan huske dem, fordi de var morsomme, så brandgodt ud, eller havde noget god underlægningsmusik.

Men kan du huske deres budskab – eller hvilket produkt eller firma, som de handlede om?

Begrav ikke budskabet

Nej, sådan har de fleste det – og skal din reklamevideo ikke bare blive en i rækken af flotte videoer, som folk husker på teknikken, skal du være meget opmærksom på, at budskabet er nemt at fange.

Samt huske på, at dine kunder først finder dine produkter og tjenester relevante, når de opdager, at de har brug for dem.

Så medmindre du er et kendt brand med nogle velkendte produkter, skal du fokusere din reklamevideo på, at:

  • Overbevise kunderne om, at de har behov for dit produkt
  • Overbringe et og kun et enkelt og klart budskab i videoen

Derved er du sikker på, at du får den største effekt af din investering i en professionel reklamevideo.

Tal til krybdyrhjernen i din reklamevideo

Det skyldes, at den del af vores hjerne som træffer beslutningerne, stadig kun kan kende forskel på, om noget er en fare eller et bytte. Så selv om vores hjerne har udviklet sig gevaldigt sine urtiden, er det stadig krybdyrhjernen som sidder ved rorpinden.

Den er meget kræsen med, hvad den tillader vores hjerne at bruge tid på. For skal vi koncentrere os for meget om noget, som er svært at forstå, når krybdyrhjernen måske ikke at opdage, at du er ved at blive slået ned, eller også overser den måske en lækker snack, som ligger og byder sig til.

Derfor elsker krybdyrhjernen at vælge det, som den først forstår. Så skal der ikke bruges mere mental energi på det, og alle vores hjerneressourcer kan igen bruges til at overvåge vores omgivelser.

Det er derfor, det er vigtigt, at din reklamevideo taler til vores krybdyrhjerne.

Sådan taler din reklamevideo til krybdyrhjernen

Derfor skal du starte med at fortælle noget, som gør dit produkt til en lækkerbisken for krybdyrhjernen. Det behøver ikke nødvendigvis at være noget, der kan spises, for at det ligner et bytte.

Det kan også være noget, som kan beskytte os mod en fare, gøre vores hverdag nemmere eller skaffe os mere anseelse i vores flok – sludder, omgangskreds.

Så hvis du starter med det problem eller den udfordring, kunderne oplever, når de har brug for dit produkt eller din tjeneste, bliver din reklamevideo lynhurtig interessant for krybdyrhjernen.

Når du så først har fået dens fulde opmærksomhed, kan du fortælle om de fordele, som kunden får ud af det. Så ser produktet ud som et lækkert bytte – og så bliver beslutningen nemmere at træffe. Netop fordi krybdyrhjernen altid vælger den løsning, som den først kan forstå.

Så ved at holde budskabet klart og fortællingen i din reklamevideo enkel, kan du mangedoble chancerne for, at kunderne køber, efter de har set videoen. Så husk altid at slutte den af med et klart call to action. Så ved krybdyrhjernen, hvordan den får fat i den lækkerbisken, som reklamevideoen handler om.