Vælg en side

Wolt blev i 2014 grundlagt i Helsinki af Miki Kuusi. I dag er de i 52 forskellige byer rundt omkring i 15 lande, hvor der er omkring 5000 restauranter koblet til dem.

I 2016 forsøgte Wolt sig med at levere mad via selvkørende madleverings-robotter. De fik hjælp fra Starship Technologies, som har robotter som spidskompetencer. Dette gør sig dog ikke gældende i Danmark endnu, hvor det er menneskelige Wolt-bude, som kører rundt i biler, på scooter eller på cykel. Men hvem ved? Om 10 år er menneskene sikkert erstattet med robotter.

Madleveringsplatformen

Wolt er en madleveringsplatform, som man kan bestille mad fra. Man kan enten bestille maden via deres app eller hjemmeside, hvorefter at der går 30-45 minutter før maden er leveret på din adresse. Wolt står for leveringen af maden, mens de har et hav af restauranter man kan bestille fra. Ulig de andre madleveringsplatforme, som Just-Eat og Hungry, er det ikke kun usundt take-away der kan købes igennem Wolt. Der kan nemlig også købes sunde måltider, som salat, sushi, vietnamesisk og mange andre sunde retter.

Da Wolt kom til Danmark

Wolt kom i 2017 til Danmark, hvor de gjorde brug af et koncept som hed at man kunne dele app’en med sine venner, og så kunne man få rabat på sit måltid. Det hed dengang at man fik 50 DKK i rabat, men dette er senere blevet nedjusteret til 25 DKK pr. henvisning til app’en.

For at få en større forklaring ift. hvordan dette virker med rabatkoder for Wolt, så kan du læse meget mere om det her.

I 2020 havnede Wolt i større shitstorm i medierne, da arbejdsvilkårene ikke er for gode. De 1500 Wolt-bude, som arbejder i Danmark, arbejder som selvstændige uden overenskomst. Dvs. de får hverken feriepenge, eller er garanteret en mindsteløn. Det er ofte udvekslingsstuderende, som ikke kan det danske sprog, som arbejder som disse Wolt bude.

I 2020 var den gennemsnitlige løn for et Wolt-bud 160 DKK i timen.