Vælg en side

Selvfølgelig skal dine medarbejdere have løn for at arbejde for dig. Det betyder dog ikke, at det at sidde og køre løn er noget af det sjoveste, du kan tage dig til. Men faktisk behøver du ikke smide alt for mange timer i lønkørslen, for du finder hurtigt lønsystemer, der kan gøre det meste af arbejdet for dig. Hvordan kommer du så godt i gang med et lønsystem? Her er certificering værd at overveje.

Hop på et intensivt, modulbaseret forløb

For du kan blive certificeret inden for et lønsystem. For visse virksomheder tilbyder nemlig intensive, modulbaserede onlineforløb, du kan hoppe på og tage for at blive superbruger inden for et givent lønsystem. Med sådan en certificering bliver du både bedre rustet til at bruge lønsystemer, får svar på generelle spørgsmål om lønkørsel og får lettere ved at beskrive evt. problemer over for support.

Få et bredt kendskab til regler for løn

Hvad kan du fx lære på sådan et kursus, hvor du certificeres inden for et lønsystem? Udover at du bliver velkendt med brugergrænsefladen, kan du ofte også forvente at lære om registrering af ferie for fx funktionærer og timelønnede, om afstemning og om pensionstyper. Så du får bred forståelse for, hvordan du griber løn an i din virksomhed, ligesom at du får snust til bogføring i virksomheder.

Du lærer altså ikke bare slavisk at bruge et system, men at være kritisk bruger af det.

Bliv tryg ved et lønsystem med certificering

Ønsker du at blive tryg ved et lønsystem og ikke være nær så afhængig af support, hvis noget ikke flugter sig, som det skal, giver det mening at blive certificeret bruger af systemet. For så kan du tage hånd om mange såvel tekniske problematikker som juridiske spørgsmål, der byder sig i dagligdagen. Tjek dine muligheder inden for certificering hos udbydere af lønsystemer, så du kan opkvalificeres.