Vælg en side
Det kan være svært at opbygge en jobansøgning, som man syntes rammer helt rigtigt. Man vil gerne fortælle om alt man har opnået – men omvendt er alt måske ikke relevant. At skrive ansøgninger er næsten blevet en videnskab i sig selv – og derfor er der masser af vejledning og råd at finde. Nedenfor vil du finde nogle gode tips til at udarbejde den perfekte ansøgning – så du forhåbentligt kan lande drømmejobbet.

Kom med det tunge skyts først

Med dette menes, at du bør skrive alt det der er mest relevant først. Alle de erfaringer, som du har, der passer perfekt til hvad den potentielle arbejdsplads søger. Det skal fylde ca. den første halve side af ansøgningen. Realistisk set må man indse, at virksomheden formentligt for mange ansøgere til den samme stilling. I den ideelle verden ville alle ansøgere bliver læst grundigt igennem, men dette er desværre ikke tilfældet. Derfor er det vigtigt at du gør et super godt indtryk allerede på den første halvdel af siden. Du kan med fordel benytte en skabelon til at skrive din ansøgning, se mere om jobansøgning skabelon her. I forbindelse med de mange ansøgere er det også vigtigt at huske, at du generelt skal holde ansøgningen kort – 1,5 side burde kunne klare jobbet og give et godt øjeblik.

Hvilke formater bør du bruge?

Når det kommer til formatet, skal du huske at holde det simpelt og letlæseligt. Hold en bred linjeafstand og husk mellemrum mellem tekstafsnittet. Hvis du laver din ansøgning letlæselig, øger du chancerne for at hele din ansøgning bliver læst igennem. Hvis virksomheden giver mulighed for at uploade en video, bør du benytte dig at denne chance. Du vil ikke se godt ud ift. de andre ansøgere, hvis du ikke gør dette. Dette er på samme tid også en god måde give et godt førstehåndsindtryk.