Vælg en side

At have sin egen virksomhed, eller at have ansvaret for en virksomhed, kan være virkelig belønnende. Du ser resultaterne af dine beslutninger og af dit arbejde bedre end nogen anden. Du kan arbejde mod de mål du selv ønsker, og opnå så meget i din karriere, hvis du gør det godt. Desværre kræver det bare ofte rigtig meget tid at gøre det rigtig godt.

Plads til familie og venner

Selv om din virksomhed tager meget tid og energi, skal du kunne finde tid til venner og familie. Kan du ikke det, så er det tid til at kigge efter løsninger, der kan spare dig for noget af den tid du bruger på arbejdet. Det behøver ikke at være din egentlige arbejdstid, men mange af de mindre opgaver du har i løbet af en dag, som sagtens kunne begrænses eller overtages af andre. Tiden med din familie og dine venner er vigtig for din trivsel og giver mere overskud, når du er på arbejde.

Tag andre med på teamet

Mange små opgaver kan nemt uddelegeres. Der er for eksempel ingen grund til, at du selv tager dig af rengøring og vedligehold af dit fysiske kontor. Selv hvis du arbejder hjemmefra, kan det være en idé at få en rengøringshjælp til at komme en gang imellem. Mange mindre opgaver i virksomheden kan også nemt uddelegeres. Få en tekstforfatter til at skrive dit online indhold eller nyhedsbreve og lad professionelle overtage det kedelige regnskabsarbejde, f.eks. ved hjælp af det smarte Meneto regnskabsprogram. På den måde får du selv mere luft både til det der er vigtigst i dit firma og dem, der er vigtigst i dit liv.

Tag tiden til det du vil

Der er rigtig mange mennesker, som ønsker sig mere tid i hverdagen. Ofte fordi vi har nogle ting, som vi gerne ville prøve kræfter med, eller bare ting som vi holder af at gøre, men ikke kan finde tiden til. Tricket er ikke at vente på at vi finder tid – dagen bliver aldrig mere end 24 timer lang og du finder kun flere ting at fylde den med som tiden den går. Du er nødt til at tage den tid du skal bruge og du kan lige så godt gøre det nu som du kan engang i fremtiden. Sæt tid af til det, du gerne vil og husk at øremærke tiden, så den også bliver brugt til det du vil!