Vælg en side

Kært barn har mange navne, og begreber har mange betydninger. Strategi er en af dem.
Der findes mange former for strategier, og kogt helt ned til sin basis form, betyder strategi, at du planlægger på længere sigt for at nå et mål. Dette er uanset om dit mål er politisk, personligt, eller virksomheder.

Hvad er din virksomheds strategi?

Når der tales om din virksomheds strategi, er det vigtigt at du er åben over for hjælp til at kunne komme i gang. Det kan nemlig, for mange, være nemt at lægge en strategi eller finde et mål, men være svært at vide præcist hvordan du bedst kommer i gang.
Heldigvis, er der folk som specialiserer sig indenfor strategi, og hvordan du bedst kan få opfyldt og nå dine mål.
Måske er du i tvivl om hvad en virksomhedsstrategi helt præcist er? Som nævnt tidligere, er en strategi en planlægning af hvordan du bedst muligt når dit mål, og her er det ikke meget anderledes. Det er en sammenhængende fortælling om hvor din virksomhed stammer fra, hvad den laver, og hvor den nu er på vej hen; hvordan den planlægger at konkurrere i sit marked.

Målret alle ressourcer

En virksomhedsstrategi er en effektiv måde for lederen at sikre at virksomheden retter alle ressourcer, prioriteter, samt handlinger, mod et fælles mål. Du samler altså alle dine ansatte, og sørger for at I alle arbejder sammen.
Der er selvfølgelig en række krav til hvad der helt præcis udgør en god og effektiv strategi. Mere specifikt, er der fire krav, du skal holde øje med, som du og dine medarbejdere, muligvis med en konsulent, gennemgår jeres virksomhedsstrategi.

Krav og konsulenter

Det er ikke strenge krav, du skal forholde dig til, når du gennemgår din strategi. Det første krav er endda ganske forståeligt, da det blot kræver at du er konsistent; der skal være en rød tråd igennem hele fortællingen, fra firmaets formål til vision og strategi. Det næste skridt er også for mange åbenlyst. Om end at I skal være ambitiøse, når I planlægger jeres strategi, er det også vigtigt at forholde sig realistisk.
Det er begrænset hvad din virksomhed er i stand til, i øjeblikket, og det er beundringsværdigt og forståeligt at ville være de bedste på markedet, men det gør også målet det mere umuligt at opnå, hvilket kan udvikle sig til demotivation, i stedet for motivation.

Vær konkurrencedygtig

De to sidste krav går ud på henholdsvis at være konkurrencedygtig men med sammenhængskraft, og at strategien skal være dynamisk i natur. Det er vigtigt at din strategi sikrer din organisations fremtid, men den skal også være sammenhængende, samt skarpt formuleret, men stadig dynamisk.
Heldigvis har de management-konsulenter, du kan finde til at hjælpe, styr på alt dette, og står klar til at analysere din situation, og udarbejde den bedst muligt, og hvis du vil diskutere din situation, kan du nemt ringe dem op til en uforpligtende rådgivende samtale. Managementkonsulenter stiller sig til rådighed for både at hjælpe dig med at udvikle en strategi, men også med at eksekvere din strategi bedst muligt.