Vælg en side

At få lavet 3D print er en stadig voksende ting. Det bliver mere og mere tilgængeligt at få det gjort, og mere og mere populært at gøre det. Men det er vigtigt at din 3D Produktion er af høj kvalitet for at du bliver tilfreds med dit produkt.

Hvad er 3D-print?

3D-print er en, ny men voksende, metode til skabe et produkt, der er tredimensionelt, ved lag på lag at printet eller bygge det. Dette gøres ved hjælp af en model i en computer. Når der printes lægges et lag på produktet ad gangen. Det fungerer i princippet som at bygge noget med limpistol med lag på lag indtil du har et færdigt produkt

Kun fantasien sætter grænser

Der er rigtig mange muligheder for dig, der ønsker med 3D print. I princippet er det kun fantasien, der sætter grænser. Teknologien er i rivende udvikling, og der optimeres hele tiden for at forfine mulighederne og optimeres finish omkring 3D printing. Så du kan faktisk få 3D printet rigtig mange forskellige produkter.

Forskellige teknologier

Der findes en også række forskellige teknologier, du kan vælge imellem, hvis du ønsker at få 3D printet et emne. Dem kan du med fordel sætte dig ind i for at finde frem til den rette løsning til 3d produktion. Teknologien SLA foregår ved lag for lag at hærde produktet med en lasterstråle. Ved SLS teknologen bliver emnet skabt i stærkt nylon og sat sammen lag for lag. Når du får 3D produktion i gang med PolyJet foregår det ved der hærdes lag for lag ved hjælp af UV-lys. En teknologi er giver et hurtigt flow og en stor detaljeringsgrad. FDM teknologen bruges til at bygge stærke, meget stabile og holdbare produkter. Denne teknologi bruges når der er behov for høj nøjagtighed. Endnu en teknologimulighed er PUR, der er at lave afstøbninger i plast materialer. Hvis du vælger teknologen SAF skabes dit emne i nylon lag på lag. Der findes altså en række forskellige teknologier, og du skal bruge lidt tid på at sætte dig ind i dit behov, og så vælge teknologi.

Det rette materiale

Det er selvfølgelig meget vigtigt, at du vælger et rette materiale og den rette efterbehandling for at få det bedste 3D printing resultat. Du skal bestemme hårdheden på dit produkt, og dermed også behovet for detaljeringsgraden af det færdige produkt. Der kan printes i alt fra blød gummi til meget hård plast, og en række andre produkter.

Damvig A/S er en oplagt samarbejdspartner

En oplagt mulighed hvis du søger et sted at få lavet dit 3D print er hos virksomheden Damvig. Det er en af de mest stærkeste og mest erfarne virksomheder på området. Damvig a/S er stiftet i 1995 af søskendeparret Jesper og Susanne Damvig. Så der er mere end 25 års erfaring bag den viden om 3D printing, der findes os Damvig A/S. Og så har de hos Damvig hele tiden fokus på at udvikles og investere i den seneste teknologi. Den kombination gør virksomheden i stand til at finde frem til de bedst mulige løsninger.