Vælg en side

Det er en god tid at begynde at tænke energieffektivt. Både for at spare penge på varme/el og skære ned på din livsstils betydning for miljøet, men også for ikke at være helt afhængig af energi fra visse udenlandske leverandører. Ønsker du at generere din egen strøm, kan du få solceller på taget. Hvis du vil skabe din egen varme, så kan du få en varmepumpe. Husets materialer er også en tanke værd.

Slip for tidskrævende projektering af nyt hus

For er du alligevel i den situation, at du vil have et nyt hus bygget op fra bunden af, så kan du få dig et lavenergihus. Sådanne huse har flere faktorer, der bidrager til at reducere dit energiforbrug. Bl.a. effektiv isolering. Visse byggefirmaer sidder allerede inde med plantegninger til lavenergihuse, så det kræver ikke stort eller tidskrævende ingeniørarbejde for dit vedkommende, før at huset opføres.

Er der energivenlige udstillingshuse at besøge?

Måske kan du være så heldig at finde et udstillingshus, der er tegnet og opført ud fra principper om at spare på varme. Så kan du prøve at gå rundt inde i et hus lidt a la det, du ender med at få, hvis du vælger at købe ét. På den måde får du vished om, at energivenlighed ikke kommer på bekostning af æstetik eller de rumlige forhold. Nå, men hvordan finder du så det rette lavenergihus som typehus?

Få et lavenergihus med et professionelt byggeforløb

Svaret er, at du slet og ret finder et byggefirma med ydelser inden for opførelse af lavenergihuse. Er de nogenlunde veletablerede, kan du stole på, dit nye energibesparende hus opføres professionelt, og at det hele foregår efter bogen – både hvad bygningsreglementer og lokalplaner gælder. Så tøv ikke med at række ud efter professionelle inden for lavenergihuse i dag. Og hør om dine muligheder.