Vælg en side

Google opdaterer hele tiden sin søgemaskine, men i løbet af 2021 kommer Google med en mere omfattende opdatering end længe. Core Web Vitals bliver nemlig en del af søgealgoritmen nu, og det betyder, at Google vil have, at du skal medtænke dit websites brugervenlighed, hvis du vil rangere højt på søgemaskinen. 

Hvad er Core Web Vitals?

Kort og godt går Googles Core Web Vitals ud på at øge brugervenligheden på din hjemmeside. Core Web Vitals indeholder tre parametre, som det vurderer på:

  1. Loading-oplevelse
  2. Interaktivitet
  3. Visuel stabilitet af side-content

Vil du rangere øverst på Google, når potentielle kunder søger på lige netop dit søgeord, skal du altså fremover have sørget for en god side-oplevelse for kunden. Det må ikke tage for lang tid at loade den, og der må ikke være for megen ustabilitet, når man scroller op og ned. 

Hvad betyder det for din virksomhed?

For din virksomhed betyder det, at en lækker produktbeskrivelse og gode metatags – med andre ord det man kalder god content – ikke længere er nok til at rangere som nummer 1 på Google. 

Hvis du vil det fremover, skal du have fat i dine webudviklere og rydde op i din hjemmesides back-end. Komprimér billederne på siden, løs ubrugte Javascripts eller CSS og sørg generelt for en hurtigere visning af siden. 

Det handler om at skrue på de tekniske knapper i din virksomheds online-univers, så brugervenligheden er i top. Herefter belønner Google dig med den berygtede førsteplads i sin søgealgoritme. 

Hvordan skal du gøre nu? 

Selvom opdateringen ikke er trådt i kraft endnu, kan du roligt gå i gang med at få dine teknikere i gang med ovenstående oprydning af din hjemmeside. Der er nemlig ikke særligt mange onlinesider, der imødekommer de nye krav lige nu – så jo før du er i gang jo bedre. 

Helt specifikt kan du skrue på fire knapper indenfor de tre parametre fra tidligere (loading, interaktivitet og visuel stabilitet). 

  1. FCP – First Contentful Paint (loading)
  2. LCP – Largest Contentful Paint (loading)
  3. FID – First Input Delay (interaktivitet)
  4. CLS – Cumulative Layout Shift (visuel stabilitet)

Dine teknikere vil vide, hvordan man skruer på knapperne her og ellers (hvis du er i tvivl eller ikke har webteknikere tilknyttet din virksomhed) er det måske en idé at anskaffe dig hjælp fra et webbureau

Det er forskelligt fra webbureau til webbureau, hvad de tilbyder, men en professionel søgemaskineoptimering og webdesign kan man som regel godt forvente hjælp til.