Vælg en side

Engang var VPN primært noget, der blev anvendt af virksomheder for at beskytte deres medarbejderes oplysninger på nettet. I dag er det dog blevet mere og mere udbredt blandt privatpersoner, hvilket der er gode grunde til. Som du måske allerede er bekendt med, kan en VPN-forbindelse bruges til at skjule din IP-adresse, så du frit kan færdes på nettet, uden at dine oplysninger kan spores. Det lyder måske en smule lyssky, men de fleste mennesker anvender det egentlig bare til at få adgang til indhold, som er blokeret på grund af geografisk placering. Da der efterhånden findes mange udbydere på markedet, er der god mulighed for at finde billige VPN, hvilket du kan læse mere om her.

Hvordan vælger man den billigste VPN?

Ingen tvivl om at VPN er den oplagte løsning, hvis du ønsker at streame film, serier eller musik, som af rettighedsmæssige årsager ikke er tilgængeligt indenfor Danmarks grænser, eller hvis du befinder dig i udlandet og ønsker adgang til det samme indhold, som du har herhjemme. Hvis man ikke er IT-ekspert, kan det dog godt virke som lidt af en jungle at finde rundt i, men fordi VPN er blevet så populært, er der heldigvis mange tjenester at vælge imellem. Der findes faktisk gratis VPN-tjenester, men hvis du vil sikre dig en ordentlig forbindelse og en god hastighed, kan det godt betale sig at købe sig til det – især hvis du vil være helt sikker på, at dine data bliver beskyttet. Priserne varierer en del, og de afhænger ofte af, om du vælger et stort netværk med mange servere, hvilket som regel sikrer en bedre forbindelse, eller om det er en udbyder med et mindre dækkende netværk. Hvis du ikke kun skal bruge VPN lige nu og her, giver det god mening at investere i et abonnement, hvormed den månedlige pris ikke vil være så høj. Læs gerne tests på nettet, hvor du kan blive guidet til at finde billige VPN.

Find en VPN, der passer til dit behov

Hvis du som de fleste andre blot ønsker ubegrænset adgang til streaming-indhold uanset placering, er det fint at vælge en billig VPN, da de som regel vil kunne opfylde dit behov. Hvis du tilgengæld ønsker at dele VPN med mange andre (for eksempel resten af din husstand), og I altså skal være flere på samtidig, kan I overveje at betale lidt mere for en udbyder, hvor man kan være flere på ad gangen. Hvis du stadig er i tvivl om, hvad du skal gå efter, kan du eventuelt prøve det af med en gratis prøveperiode, som nogle udbydere tilbyder.